Nieuws

Het Water Governance Centre stopt

01 april 2016

We hebben de activiteiten van het WGC feestelijk afgesloten met het eindsymposium op 10 maart 2016.

Onder de titel ‘Onbegrensde samenwerking’ werd teruggeblikt op de resultaten van de afgelopen vijf jaar. De conclusie: aandacht voor water governance is niet meer weg te denken uit het dagelijkse werk van de Nederlandse waterwereld in binnen- en buitenland. Daarmee is de doelstelling bereikt en is het Water Governance Centre als aanjager niet langer nodig.

De resultaten van vijf jaar WGC zitten voornamelijk in de hoofden van de mensen die actief betrokken zijn, maar zijn ook deels vastgelegd in de documenten op de website www.watergovernancecentre.nl en samengevat door zes bij het WGC betrokken specialisten in de WGC-eindpublicatie “Building blocks for good water governance”. Deze eindpublicatie is ook te downloaden van de website.

Voor wie er niet bij kon zijn heeft Wilfried ten Brinke (Blueland Consultancy) op ons verzoek een woordverslag en Gijs Jacobs (LaVerbe) een beeldverslag gemaakt van de dag.

Wij willen jullie hartelijk danken voor de waardevolle samenwerking en het in ons gestelde vertrouwen om dit netwerk tot een krachtig en productief kennisnetwerk te maken.
De buitenboordmotor (de Stichting WGC) stopt medio april, maar het Water Governance Netwerk gaat door!

Namens WGC-bestuur en Programmabureau,
Corné Nijburg